9,7 Zorgkaart Nederland
Haartransplantatie Nederland
Afspraak
  • Haartransplantatie Friesland

    Ervaar je haarverlies en ben je benieuwd naar de beschikbare opties? Ontvang een haaranalyse of neem gerust contact met ons op voor uitgebreide informatie.
    9,7 Zorgkaart Nederland - 131 reviews

Boost je zelfvertrouwen met een haartransplantatie bij Haarmark in Friesland

Heb je last van dunner wordend haar of erger je je aan inhammen of kale plekken? Een haartransplantatie bij Haarmark in Friesland biedt hiervoor dé oplossing. Met een haartransplantatie zorgen we ervoor dat haaruitval en kalende plekken op jouw hoofd verleden tijd zijn. We behandelen jouw terugtrekkende haarlijn of kalende plekken uitsluitend met de nieuwste en meest effectieve technieken, zoals een PRP of FUE-behandeling. FUE is dé toonaangevende methode, waarbij we haartje voor haartje transplanteren, zonder zichtbaar streepvormig litteken. Bij Haarmark in Friesland ben je verzekerd van deskundig advies op maat en nog veel meer:

• De eerste en vaste kliniek in Friesland voor haartransplantaties
• Gratis en vrijblijvend consult
• Voller haar met een natuurlijke haarlijn
• Transparante prijzen
• Persoonlijke benadering en deskundig advies op maat
• Geavanceerde DNA-test (TrichoTest™) om jouw oorzaak van haaruitval vast te stellen
• Moderne methodes: zoals PRP en FUE-behandelingen
• Geen gedelegeerde zorg: behandeling door arts en assistent

Bij Haarmark streven we naar perfectie, waardoor een voorafgaand consult noodzakelijk is. Tijdens dit gratis en vrijblijvende consult luisteren we naar jouw wensen, onderzoeken we de oorzaak van jouw haarverlies en bespreken we het ideale behandeltraject. Maak direct een afspraak voor jouw gratis consult of stel jouw vragen aan onze deskundigen.

Haartransplantatie op topniveau

Haartransplantatie Nederland

Persoonlijk 
contact

Bij Haarmark heb je direct en persoonlijk contact met de behandelend arts, zonder tussenkomst van een haaradviseur. Hier geen mooie praatjes, maar eerlijk en to-the-point advies.
Haartransplantatie Nederland

Gericht op zinvolle behandelingen

Wij kiezen enkel voor behandelingen die daadwerkelijk zinvol zijn en op de lange termijn in jouw voordeel werken. Zelfs als jouw verwachtingen niet realistisch zijn, zullen we op een beleefde manier uitleggen waarom ;-)
Haartransplantatie Nederland

Zorgvuldig uitgevoerde behandelingen

- We nemen de tijd om de kern van jouw haarproblemen op maat te behandelen.
- We adviseren je graag over een veilige cosmetische haarlijn en luisteren naar jouw wensen.
- Wij streven naar zorgvuldigheid boven snelheid in onze werkwijze.

Haartransplantatie Nederland

Hoogste niveau van kennis en ervaring

Mijn expertise is gevormd door ervaring op te doen in een van de top 25 haartransplantatieklinieken ter wereld, zoals vermeld in "The Best Hair Transplant Doctors In The World: editie 2023".

Cosmetisch arts drs. M. van Bracht

In 2018 heb ik Haarmark opgericht met als missie mannen die te maken hebben met haarverlies te ondersteunen bij het herwinnen van hun zelfvertrouwen. Wat mijn aanpak onderscheidt van andere haarklinieken, is het feit dat ik persoonlijk een volledig op maat gemaakt traject voor haarbehandeling heb ontwikkeld. Mijn focus ligt specifiek op mannen, in tegenstelling tot vele andere klinieken die hun diensten aan zowel mannen als vrouwen aanbieden.

We werken met een programma waarbij onze klanten gedurende 3 tot 4 maanden medicatie en/of supplementen slikken op basis van een DNA- test van speeksel. Dankzij deze wetenschappelijke test hebben we specifieke inzichten op maat om jou haar te verbeteren, het proces van haarverlies te vertragen of volledig te stoppen
Meer informatie

Haartransplantatie Friesland: het unieke Haarmark concept

In 4 stappen
TrichoTest: afname speeksel van wangslijmvlies
Stap 1

DNA test

Na afronding van de DNA-test plannen we een evaluatiegesprek in. In dit gesprek nemen we uitgebreid de resultaten van de test door, waarbij we tevens de betekenis ervan uitleggen. We laten zien hoe deze resultaten ons leiden bij het opstellen van een haartransplantatieplan dat specifiek op jou is afgestemd. Tijdens dit consult is er ook ruimte om eventuele vragen of zorgen die je hebt te bespreken. Ons doel is ervoor te zorgen dat je je volledig op je gemak voelt en vertrouwen hebt in het hele proces
Stap 2

Spreekuur voor controle & bespreking van Haartransplantatieplan

Na afronding van de DNA-test plannen we een evaluatiegesprek in. In dit gesprek nemen we uitgebreid de resultaten van de test door, waarbij we tevens de betekenis ervan uitleggen. We laten zien hoe deze resultaten ons leiden bij het opstellen van een haartransplantatieplan dat specifiek op jou is afgestemd. Tijdens dit consult is er ook ruimte om eventuele vragen of zorgen die je hebt te bespreken. Ons doel is ervoor te zorgen dat je je volledig op je gemak voelt en vertrouwen hebt in het hele proces
FUE haartransplantatie aanzicht na behandeling.
Stap 3

Haartransplantatie

Dit is het cruciale moment waarin alle elementen samenkomen. Onze gespecialiseerde professionals voeren de haartransplantatie uit met behulp van geavanceerde technieken en technologieën. We streven naar een zo comfortabel mogelijke procedure en zetten ons in voor het bereiken van het optimale resultaat. Wij streven ernaar jou een haardos te schenken die er natuurlijk uitziet, niet alleen ter verhoging van je zelfvertrouwen maar ook met als doel aanzienlijke verbetering van jouw levenskwaliteit.
Stap 4

PRP (Platelet-Rich Plasma) follow-up

Na de haartransplantatie voeren we een follow-upbehandeling uit met PRP (Platelet-Rich Plasma). Deze geavanceerde techniek maakt gebruik van de concentratie van jouw eigen bloedplaatjes om het genezingsproces te versnellen en de haargroei te stimuleren. Het is een veilige en effectieve methode die ervoor zorgt dat je optimale resultaten behaalt na jouw haartransplantatie.
Plasma rijk aan bloedplaatjes na centrifuge in reageerbusje.

Prijzen haartransplantatie

Aangezien we gebruik maken van moderne technologieën en hoog opgeleid zijn, bieden wij waar voor jouw geeld. Onze prijzen zijn hoger in vergelijking met concurrenten, maar dankzij onze uitstekende prijskwaliteitsverhouding hoef je niet langer naar het buitenland te gaan. De kosten voor haartransplantaties variëren echter, afhankelijk van jouw specifieke wensen en het aantal te transplanteren haarzakjes. Tijdens het eerste gratis consult met drs. M. van Bracht bekijk je samen met hem een microscopische foto van jouw hoofdhuid. Hierbij bespreekt hij de kwaliteit van het donorhaar en geeft hij een schatting van het benodigde aantal grafts om het gewenste resultaat te bereiken. Op basis van het aantal benodigde grafts bieden we je een duidelijke prijsindicatie. Dit zorgt ervoor dat je voorafgaand aan de behandeling exact op de hoogte bent van de te verwachten kosten.
Tarieven

Onze haartransplantatie methodes

FUE-haartransplantatie

Naast het uitvoeren van PRP-behandelingen, hebben we ons gespecialiseerd in haartransplantaties volgens de FUE-methode, waardoor haaruitval en kaalheid definitief tot het verleden behoren. Met de uiterst effectieve FUE-haartransplantatie voorkomen we verdere haaruitval en stimuleren we de haargroei zonder het risico van nieuwe haarverlies. In deze procedure transplanteren we gezonde haarzakjes één voor één van het donorgebied naar het ontvangstgebied.
FUE-hartransplantatie

PRP-behandeling

Indien een haartransplantatie nog niet aan de orde is, maar je wel toekomstige haaruitval wilt tegengaan, bieden we met een PRP-behandeling de ideale oplossing. Deze behandeling stimuleert de haargroei door bloedplaatjes uit jouw eigen bloed in de hoofdhuid te injecteren. De bloedplaatjes versterken jouw haar en bevorderen de haargroei. Het injecteren gebeurt met zeer kleine prikjes die nauwelijks voelbaar zijn.
PRP-behandeling

Oorzaken haaruitval

Dagelijks tussen de 50 en 100 haren verliezen is normaal, ook al lijkt dit wellicht veel, het valt eigenlijk volledig binnen het normale bereik. Factoren zoals stress, koorts, emotionele spanning of zwangerschap kunnen echter invloed uitoefenen op dit natuurlijke proces, wat kan resulteren in mild tot intens haarverlies. Als er binnen korte tijd meer dan 50% van je haar uitvalt, wordt dit als ernstige haaruitval beschouwd.

Het verminderen van haarverlies vereist de identificatie van de onderliggende oorzaak. Zodra de oorzaak is aangepakt en verwijderd, heeft het haar de neiging zichzelf te herstellen, en je kunt verwachten dat je haar binnen ongeveer 6 maanden volledig herstelt. Het is van belang om aandacht te besteden aan de oorzaken van haarverlies, om effectieve maatregelen te nemen en het natuurlijke herstelproces te bevorderen.

Haarverlies na chemo- of radiotherapie

Haar kan aanzienlijk worden beïnvloed door chemotherapie of radiotherapie, waarbij vrijwel al het haar binnen een periode van 1 tot 3 weken na deze behandelingen kan uitvallen. Gelukkig begint na voltooiing van de chemotherapie- of radiotherapiebehandeling het proces van haargroei opnieuw. Het volledige herstel van de haargroei is echter een langdurig proces dat maanden tot zelfs jaren in beslag kan nemen. Hoewel geduld vereist is, zal het haar uiteindelijk weer teruggroeien.

Genetisch bepaalde kaalheid

Alopecia androgenetica, een vorm van haaruitval beïnvloed door hormonen en genetica, ontstaat door een overgevoeligheid voor testosteron. Hoewel voornamelijk bij mannen voorkomend, kan deze vorm van haaruitval ook bij vrouwen optreden, vaak al vanaf het 20e levensjaar. Het kenmerkende patroon van deze aandoening omvat het krimpen en uiteindelijk afsterven van haarworteltjes, wat resulteert in blijvend haarverlies.

Een wijkende voorste haargrens en kaalheid rond of op de kruin zijn typerend. Erfelijke kaalheid treft ongeveer de helft van de blanke mannen, komt minder frequent voor bij mensen van negroïde afkomst en zelden bij het Aziatische ras. Deze vorm van kaalheid treft over het algemeen ongeveer 30% van de mannen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar, 40% van de mannen tussen 40 en 50 jaar, en bij 50% van de mannen tussen 50 en 60 jaar.

Haaruitval voorkomen

Erfelijke kaalheid is moeilijk te voorkomen. Er zijn wel methoden beschikbaar om het proces te vertragen, waardoor haarverlies minder snel optreedt. Mannen met erfelijke kaalheid kunnen het gebruik van een lotion, zoals Minoxidil (Rogaine), overwegen. Daarnaast bestaan er medicijnen, zoals Finasteride (Propecia), die de voortgang van erfelijke kaalheid kunnen vertragen. Belangrijk is te beseffen dat beide benaderingen echter ook nadelen met zich meebrengen.

Haarlotion

Gedurende een periode van zes maanden kan tweemaal daags het gebruik van Minoxidil haarlotion worden overwogen. Ongeveer 25% van de mannen merkt gedurende deze tijd enige hergroei van haar op. Indien na een jaar geen zichtbaar effect wordt waargenomen, heeft het weinig zin om de behandeling voort te zetten. Desalniettemin, bij positieve resultaten, is het cruciaal om consequent door te gaan met het gebruik van de lotion om eventueel haarverlies te voorkomen. Voor een gedetailleerdere beoordeling van de potentiële effectiviteit van Minoxidil wordt het aanbevolen om de TrichoTest DNA-test te overwegen.

Finasteride

Finasteride fungeert als een 'anti-hormoon' en gaat de negatieve invloed van testosteron op haarverlies tegen. Het toont het meest effect wanneer dagelijks een kleine tablet van 1 mg wordt ingenomen. Een behandelingsperiode van 6 maanden biedt de mogelijkheid om de zichtbaarheid van effecten te beoordelen. Bij positieve resultaten wordt aanbevolen het middel levenslang te blijven gebruiken, of zo lang als noodzakelijk wordt geacht, omdat het positieve effect verdwijnt binnen 6 tot 12 maanden na het stoppen van de behandeling. Om volledig zeker te zijn van de potentiële effectiviteit van Finasteride, adviseren we de TrichoTest DNA-test.

Haartransplantatie bij Haarmark in Friesland

Voor wie zoekt naar een permanente oplossing voor haarverlies, biedt Haarmark de ideale oplossing met een doelgerichte haartransplantatie. Eigen haar wordt moeiteloos verwijderd uit het achterhoofd en deskundig getransplanteerd naar de gewenste gebieden. Deze getransplanteerde haren zijn duurzaam en behouden vaak gedurende het hele leven hun kwaliteit, aangezien ze van nature minder vatbaar zijn voor de invloed van het mannelijke hormoon testosteron.

Ervaringen van onze patiënten

"Wat een super fijne praktijk! Ik ben heel goed geholpen drs. Mark van Bracht. Door zijn aanbevelen heb ik een Trichotest gedaan. Deze test heeft mij goede inzichten gegeven over welke producten ik kan gebruiken tegen mijn haarverlies. Bij zowel de intake, afname en bespreken van de uitslag neemt hij alle tijd voor je. Ik kan het zeker aanbevelen om hier naar toe te gaan! Twijfel je nog? Gewoon een afspraak maken. Je wordt super goed geholpen."
Google review
Kristiaan Vaartjes
30 jaar (1 dec. 2022)
"Ik heb zeer goede ervaringen met Haar Mark. Eerst als huisarts en nu heeft hij samen met zijn team mijn haartransplantatie verzorgd. Mark is zeer zorgvuldig geweest en we zijn eerst begonnen met preparaten op basis van een dna test. De preparaten lieten al een significante verbetering zien. Echter heb ik toch besloten om een haartransplantatie te doen. Ik ben zeer tevreden over het (eind) resultaat. Mensen in mijn omgeving die eerst sceptisch waren zien ook een enorme verbetering van de haarlijn en dichtheid. Het was een intensieve dag wat zeker niet onderschat moet worden, maar ik ben in het voortraject zeer goed begeleid en voorgelicht en ook over de nazorg ben ik zeer tevreden. Mark is een zeer betrokken arts die heel laagdrempelig is en alle tijd voor mij als patiënt neemt. Dat vind ik zeer belangrijk. Hij komt op mij zeker niet als zeer commercieel over maar eerder als betrokken en vraagt naar de wensen van zijn klant. Zijn hele team heeft zich de hele dag op een fijne manier over mij ontfermt. Ik kan Haar Mark zeker aanbevelen."
Google review
William van den Hooff
55 jaar (4 dec. 2023)
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Google review
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)
"Ben hier heen geweest voor een haartransplantatie en het gehele proces is heel fijn verlopen. Alles is duidelijk verteld en afgesproken. Ook het resultaat is simpelweg perfect. Bij deze wil ik Mark en de medewerkers bedanken voor de hele fijne procedure!"
Google review
Auke de Haan
25 jaar (14 okt. 2022)
"In mei 2022 heb ik een haartransplantatie ondergaan, met een goed resultaat tot gevolg. Ook over de begeleiding voor, tijdens en na de behandeling ben ik zeer tevreden."
Chris B.
25 jaar (8 sept. 2023)
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland

Klaar om een blijvende oplossing voor haarverlies te vinden?

Plan vandaag nog uw gratis consult bij Haarmark!
Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd moet ik vrij nemen van mijn werk voor een haartransplantatie?
De hersteltijd na een haartransplantatie kan variëren afhankelijk van het type procedure en je persoonlijke gezondheid. Over het algemeen raden we aan om minimaal 7 tot 10 dagen vrij te nemen van je werk om voldoende tijd te hebben voor herstel en nazorg. Het is ook belangrijk om met je arts te overleggen voor een persoonlijk herstelplan.
Zijn de resultaten van een haartransplantatie bij Haarmark permanent?
Ja, de uitkomsten van een haartransplantatie bij Haarmark zijn over het algemeen permanent. De haarfollikels die worden getransplanteerd, zijn afkomstig uit gebieden die resistent zijn tegen haarverlies en zouden dus een levenslange overlevingsduur moeten hebben. Het is echter essentieel om te begrijpen dat de rest van je natuurlijke haar nog steeds kan uitvallen als gevolg van veroudering of genetische factoren.
Kan ik mijn normale haarverzorgingsroutine voortzetten na een haartransplantatie?
Om optimale resultaten te bereiken na een haartransplantatie, is het van belang om strikt de instructies van je arts op te volgen. Meestal kun je na enkele weken je gebruikelijke haarverzorgingsroutine hervatten, maar deze periode kan variëren. Het wordt sterk aanbevolen om gedurende minstens 3 tot 6 maanden terughoudend te zijn met agressieve behandelingen zoals kleuren, bleken of permanenten.
Zal mijn haartransplantatie bij Haarmark er natuurlijk uitzien?
Haarmark streeft naar natuurlijke resultaten die naadloos aansluiten bij je eigen uitstraling. Onze deskundige chirurgen passen geavanceerde technieken toe om haarfollikels op een natuurlijke wijze te implanteren, resulterend in een volle en natuurlijke haaraanblik. Het uiteindelijke doel is om een resultaat te bereiken waarbij geen opvallende sporen van een transplantatie zichtbaar zijn.
9.7 Zorgkaart Nederland
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)

Benieuwd wat we voor 
jouw haarverlies kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.
DNA test Haarmark
Haartransplantatie Nederland
9,7 | 131 reviews
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
9:00 - 18:00
Haartransplantatie NederlandHaartransplantatie Nederland

Vragen

06-28 50 76 45
info@haarmark.nl

Pagina’s

© 2023 Haarmark. Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Cookie beleid - Website door Digitale Helden
menuarrow-left
Chat openen
Scan de code
Hallo, Team HaarMark hier 👋
Kunnen we je helpen?