9,7 Zorgkaart Nederland
Haartransplantatie Nederland
Afspraak
  • Nazorg

    Jouw nazorg is net zo belangrijk als de haartransplantatie zelf, en wij zijn er om je elke stap van de weg te ondersteunen. Na je behandeling nemen we samen deze richtlijnen door en krijg je de nodige nazorgproducten mee. Hieronder vind je een overzicht van de nazorginstructies en wat handige tips om rekening mee te houden bij het plannen van je behandeling.
    9,8 Zorgkaart Nederland - 131 reviews

Waarom is nazorg zo belangrijk?

Nazorg na een haarbehandeling is van belang voor het behalen van de beste resultaten en het bevorderen van een gezonde haargroei. Correcte nazorg kan de herstelperiode niet alleen versnellen, maar ook eventuele risico's op complicaties minimaliseren. Daarom bieden wij bij Haarmark een nazorgprogramma aan dat specifiek is ontworpen om je nieuwe haar de beste start te geven.

Wat kun je verwachten na je haartransplantatie?

Na de haartransplantatieprocedure is het van belang om precies te weten wat je kunt verwachten en hoe je voor je nieuwe haar moet zorgen. Het proces van herstel en haargroei verloopt in verschillende fasen. Elk van deze fasen vereist specifieke zorg en aandacht om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt.

Direct na de procedure

Je zult enige roodheid en zwelling op de behandelde gebieden ervaren. Dit is normaal en meestal tijdelijk. We voorzien je van een duidelijke instructie over hoe je je hoofdhuid moet behandelen in de dagen direct na de operatie. Het is cruciaal dat je deze instructies zorgvuldig volgt om infectie en irritatie te voorkomen.

De eerste week

Het is belangrijk om je hoofdhuid rust te geven en te beschermen tegen fysieke inspanningen en zonlicht. We adviseren om geen zware lichamelijke activiteiten te ondernemen en direct zonlicht te vermijden. Ook is het belangrijk om speciale shampoos en andere haarverzorgingsproducten te gebruiken die zijn afgestemd op de gevoeligheid van je hoofdhuid.

De eerste maand

Je zult beginnen met het verlies van de getransplanteerde haren - dit is volkomen normaal en onderdeel van het proces. De haarfollikels blijven gezond en zullen na enige tijd nieuwe haren beginnen te produceren. Tijdens deze fase bieden we regelmatige follow-up afspraken aan om je vooruitgang te monitoren en eventuele zorgen te bespreken.

Persoonlijke nazorgplan

Bij Haarmark is elke patiënt uniek, en daarom personaliseren we het nazorgtraject. Gebaseerd op jouw specifieke situatie, de omvang van de haartransplantatie en je algehele gezondheid, stellen we een persoonlijk nazorgplan op. Dit plan bevat gedetailleerde instructies voor verzorging thuis, aanbevelingen voor producten, en schema’s voor follow-up bezoeken.

Regelmatige follow-up

Nazorg stopt niet na de eerste maand. Wij geloven in een langdurige ondersteuning om de voortgang van je haargroei te beoordelen en te zorgen dat je tevreden blijft met het resultaat. Regelmatige follow-up afspraken gedurende het eerste jaar en daarna helpen ons om je te voorzien van de beste zorg en eventuele problemen vroegtijdig te identificeren.

DNA- gebaseerde nazorg bij Haarmark

Bij Haarmark vormt DNA-gebaseerde nazorg de kern van ons nazorgtraject. Na afloop van de haartransplantatie starten onze cliënten met een persoonlijk nazorgplan, dat is gebaseerd op een uitgebreide DNA-analyse uit speeksel. Deze unieke aanpak biedt ons diepgaand inzicht in jouw genetische aanleg voor haarverlies en de optimale benadering voor jouw haarherstel.

Gedurende 3 tot 4 maanden gebruiken onze klanten medicatie en supplementen die precies zijn afgestemd op hun genetisch profiel. Deze gerichte behandeling helpt niet alleen bij het vertragen of stoppen van haarverlies, maar optimaliseert ook de gezondheid en groei van nieuw haar. Dankzij deze DNA-geleide nazorg kunnen we de effectiviteit van de behandeling maximaliseren en zorgen voor langdurige en zichtbare resultaten.

Haartransplantatie op topniveau

Haartransplantatie Nederland

Persoonlijke communicatie

Bij Haarmark heb je het voordeel dat je direct communiceert met de behandelend arts, zonder de tussenkomst van een haaradviseur. Bij ons vind je geen vage beloften; we staan garant voor oprechte en directe advisering.
Haartransplantatie Nederland

DNA- gebaseerde nazorg

Bij Haarmark baseren we onze nazorg op DNA-analyse, waardoor cliënten na hun haartransplantatie een behandeling volgen die specifiek is afgestemd op hun genetische profiel. Dit zorgt voor effectievere resultaten en een betere haargroei.
Haartransplantatie Nederland

Zorgvuldig uitgevoerde behandelingen en nazorg

- We behandelen jouw haarproblemen op maat en nemen de tijd voor jou.
- We geven je advies over een veilige cosmetische haarlijn en we luisteren naar jouw wensen en behoeftes.
- Wij streven naar zorgvuldigheid. Dit is voor ons belangrijker dan snelheid in onze werkwijze.
Haartransplantatie Nederland

Langdurige ondersteuning

We blijven betrokken bij je herstel en haargroei, lang na de dag van de operatie. Onze langdurige zorg betekent dat je altijd kunt rekenen op de steun van Haarmark.

Ervaringen van onze patiënten

"Wat een super fijne praktijk! Ik ben heel goed geholpen drs. Mark van Bracht. Door zijn aanbevelen heb ik een Trichotest gedaan. Deze test heeft mij goede inzichten gegeven over welke producten ik kan gebruiken tegen mijn haarverlies. Bij zowel de intake, afname en bespreken van de uitslag neemt hij alle tijd voor je. Ik kan het zeker aanbevelen om hier naar toe te gaan! Twijfel je nog? Gewoon een afspraak maken. Je wordt super goed geholpen."
Google review
Kristiaan Vaartjes
30 jaar (1 dec. 2022)
"Ik heb zeer goede ervaringen met Haar Mark. Eerst als huisarts en nu heeft hij samen met zijn team mijn haartransplantatie verzorgd. Mark is zeer zorgvuldig geweest en we zijn eerst begonnen met preparaten op basis van een dna test. De preparaten lieten al een significante verbetering zien. Echter heb ik toch besloten om een haartransplantatie te doen. Ik ben zeer tevreden over het (eind) resultaat. Mensen in mijn omgeving die eerst sceptisch waren zien ook een enorme verbetering van de haarlijn en dichtheid. Het was een intensieve dag wat zeker niet onderschat moet worden, maar ik ben in het voortraject zeer goed begeleid en voorgelicht en ook over de nazorg ben ik zeer tevreden. Mark is een zeer betrokken arts die heel laagdrempelig is en alle tijd voor mij als patiënt neemt. Dat vind ik zeer belangrijk. Hij komt op mij zeker niet als zeer commercieel over maar eerder als betrokken en vraagt naar de wensen van zijn klant. Zijn hele team heeft zich de hele dag op een fijne manier over mij ontfermt. Ik kan Haar Mark zeker aanbevelen."
Google review
William van den Hooff
55 jaar (4 dec. 2023)
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Google review
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)
"Ben hier heen geweest voor een haartransplantatie en het gehele proces is heel fijn verlopen. Alles is duidelijk verteld en afgesproken. Ook het resultaat is simpelweg perfect. Bij deze wil ik Mark en de medewerkers bedanken voor de hele fijne procedure!"
Google review
Auke de Haan
25 jaar (14 okt. 2022)
"In mei 2022 heb ik een haartransplantatie ondergaan, met een goed resultaat tot gevolg. Ook over de begeleiding voor, tijdens en na de behandeling ben ik zeer tevreden."
Chris B.
25 jaar (8 sept. 2023)

Cosmetisch arts drs. M. van Bracht

Toen ik in 2018 Haarmark oprichtte, was het mijn hoofddoel om mannen met haarverlies te helpen hun zelfvertrouwen terug te winnen. Onze kliniek onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en een op maat gemaakt behandeltraject, exclusief voor mannen.

Nazorg is een belangrijk onderdeel van ons behandeltraject. Na de behandeling volgt een periode van 3 tot 4 maanden waarin onze klanten medicatie en/of supplementen gebruiken, gebaseerd op resultaten van een DNA-test van hun speeksel. Deze methode stelt ons in staat het haarverlies effectief te vertragen of te stoppen en biedt gerichte ondersteuning tijdens de nazorg.

Deze benadering zorgt ervoor dat we tijdens de nazorgfase de reactie van je haar op de behandeling kunnen monitoren, essentieel voor het succes van het traject en het bereiken van de beste resultaten.

Meer informatie

DNA- gebaseerde nazorg bij Haarmark

Bij Haarmark vormt DNA-gebaseerde nazorg de kern van ons nazorgtraject. Na afloop van de haartransplantatie starten onze cliënten met een persoonlijk nazorgplan, dat is gebaseerd op een uitgebreide DNA-analyse uit speeksel. Deze unieke aanpak biedt ons diepgaand inzicht in jouw genetische aanleg voor haarverlies en de optimale benadering voor jouw haarherstel.

Gedurende 3 tot 4 maanden gebruiken onze klanten medicatie en supplementen die precies zijn afgestemd op hun genetisch profiel. Deze gerichte behandeling helpt niet alleen bij het vertragen of stoppen van haarverlies, maar optimaliseert ook de gezondheid en groei van nieuw haar. Dankzij deze DNA-geleide nazorg kunnen we de effectiviteit van de behandeling maximaliseren en zorgen voor langdurige en zichtbare resultaten.

Veelgestelde vragen over nazorg

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?
Het kan enkele maanden duren voordat je nieuwe haar begint te groeien. Geduld is essentieel, en het is belangrijk om de nazorginstructies te volgen om de beste resultaten te waarborgen.
Kan ik mijn haar zoals gewoonlijk stylen na de behandeling?
We raden je aan om het stylen van je haar met hitte of chemische producten in de eerste maanden na de behandeling te vermijden. Na deze periode en na overleg, kun je geleidelijk terugkeren naar je normale haarverzorgingsroutine.
Wat moet ik doen als ik bijwerkingen ervaar?
Neem onmiddellijk contact op met Haarmark als je ongewone symptomen zoals extreme pijn, infectie of overmatig haarverlies opmerkt na je behandeling. Wij zijn er om je te helpen en zorgen voor de nodige ondersteuning.
Kan ik mijn normale haarverzorgingsroutine voorzetten na een haartransplantatie?
Na een haartransplantatie moet je wellicht jouw haarverzorgingsroutine tijdelijk aanpassen om het genezingsproces niet te verstoren. Jouw cosmetisch arts zal specifieke instructies geven over wanneer je weer normale haarverzorgingsproducten kunt gebruiken en wanneer je kunt terugkeren naar jouw gebruikelijke routines.
Hoeveel tijd moet ik vrij nemen van werk voor een haartransplantatie?
De meeste patiënten kunnen binnen een week terugkeren naar hun werk, afhankelijk van de omvang van de procedure en het type werk. Het is raadzaam om dit te bespreken met jouw arts, gebaseerd op jouw specifieke situatie.
Hoelang duurt het herstel na een haartransplantatie?
Jouw herstelproces varieert per individu, maar de meeste mensen kunnen binnen 2 tot 5 dagen terugkeren naar hun normale activiteiten. Het duurt echter 3 tot 4 weken voordat de getransplanteerde huid volledig genezen is. Volledige haargroei kan tot een jaar duren.
9.8 Zorgkaart Nederland
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)

Benieuwd wat we voor 
jouw haarverlies kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.
DNA test Haarmark
Haartransplantatie Nederland
9,7 | 131 reviews
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
9:00 - 18:00
Haartransplantatie NederlandHaartransplantatie Nederland

Vragen

06-28 50 76 45
info@haarmark.nl

Pagina’s

© 2023 Haarmark. Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Cookie beleid - Website door Digitale Helden
menuarrow-left
Chat openen
Scan de code
Hallo, Team HaarMark hier 👋
Kunnen we je helpen?