9,7 Zorgkaart Nederland
Haartransplantatie Nederland
Afspraak

PRP-behandeling

Tegen haaruitval
Cosmetisch arts M. van Bracht

PRP-behandeling tegen haaruitval

Bij Haarmark zetten we ons in voor de meest geavanceerde oplossingen in haarherstel. We begrijpen de impact die haarverlies kan hebben op uw zelfvertrouwen en levenskwaliteit. Daarom hebben we een stap verder gezet in de nazorg van haartransplantaties door de revolutionaire Platelet Rich Plasma (PRP) therapie aan te bieden. Deze behandeling, die de kracht van uw eigen lichaam benut, vormt een essentieel onderdeel van ons uitgebreide haarherstelproces.

Wil je meer informatie over een PRP-behandeling of direct een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.

PRP: Platelet Rich Plasma

PRP staat voor Platelet Rich Plasma en heeft betrekking op onze bloedplaatjes. We hebben hier een grote voorraad van. Je kunt ze makkelijk missen en verkrijgen door bloed uit je arm af te nemen. Als we het bloed daarna 3 minuten centrifugeren in een speciale PRP-centrifuge, komen de bloedplaatsen automatisch boven ‘drijven’ in een reageerbuisje. Ze zijn nu klaar voor gebruik. Door de kracht van je eigen bloedplaatjes wordt het herstel van haarzakjes gestimuleerd. Met behulp van een aantal kleine prikjes geven we ze weer terug aan de hoofdhuid of het gezicht. Als patiënt merk je hier weinig van.

Wat doet een PRP-behandeling?

Met behulp van de PRP-methode stimuleren we het herstel van haarzakjes door het toedienen van een geconcentreerde dosis van jouw eigen bloedplaatjes in de gebieden die te maken hebben met haaruitval, zoals het voorhoofd, inhammen of de kruin. Deze behandeling gebeurt zeer nauwkeurig en draagt bij aan het herstellen van de haardichtheid per vierkante centimeter, terwijl we streven naar een uiterst natuurlijke haarrichting. Als unieke toevoeging biedt Haarmark een gepatenteerde DNA-test, die persoonlijk advies geeft over medicatie of supplementen ter ondersteuning van haarbehoud en -onderhoud. Onze PRP-methode is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Bij Haarmark streven we naar perfectie, waardoor een voorafgaand consult noodzakelijk is. Tijdens dit gratis en vrijblijvende consult luisteren we naar jouw wensen, onderzoeken we de oorzaak van jouw haarverlies en bespreken we het ideale behandeltraject. Maak direct een afspraak voor jouw gratis consult of stel jouw vragen aan onze deskundigen.
Plasma in reageerbuis

Wat is er zo speciaal aan bloedplaatjes?

Bloedplaatjes zitten boordevol groeifactoren, wat hun helende en herstellende werking bij beschadiging van de huid of bloedvaatjes kenmerkt. In een PRP-behandeling worden deze bloedplaatjes doelgericht teruggebracht naar gebieden waar ze optimaal kunnen bijdragen. De PRP-procedure omvat drie behandelingen, met een maand rust tussen elke sessie. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van dunner wordend haar of haarverlies door het mannelijke hormoon testosteron. De behandeling stimuleert de haarworteltjes en bevordert een betere bloedsomloop. Hierdoor ervaart een aantal mensen verbetering in de conditie van dun en beschadigd haar.

Waarom kiezen voor Haarmark?

Haartransplantatie Nederland

Persoonlijk 
contact

Bij Haarmark ervaar je directe en persoonlijke interactie met de behandelend arts, zonder tussenkomst van een haaradviseur. Geen loze woorden hier; wij bieden eerlijk en to-the-point advies.
Haartransplantatie Nederland

Alleen zinvolle behandelingen

Wij selecteren uitsluitend behandelingen die werkelijk zinvol zijn en op de lange termijn in jouw voordeel werken. Zelfs als jouw verwachtingen niet haalbaar zijn, zullen we op een beleefde manier toelichten waarom ;-)
Haartransplantatie Nederland

Zorgvuldig uitgevoerde behandelingen

-We nemen uitgebreid de tijd om de essentie van jouw haarproblemen op maat te behandelen.
-Wij geven advies over een veilige cosmetische haarlijn en luisteren aandachtig naar jouw persoonlijke wensen.
-In onze aanpak staat zorgvuldigheid boven snelheid centraal.
Haartransplantatie Nederland

Kennis en ervaring op het hoogste niveau

Mijn vaardigheden zijn ontwikkeld door ervaring op te doen in een van 's werelds beste 25 haartransplantatieklinieken, zoals opgenomen in "The Best Hair Transplant Doctors In The World: 2023-editie."

Ons behandeltraject

Of je nu kiest voor PRP als aanvulling op je haartransplantatie of als een losstaande behandeling, bij Haarmark zorgen we voor een traject dat speciaal op jou is afgestemd. Met onze deskundige begeleiding en moderne technieken zetten we ons in om jou de beste resultaten te bieden, ongeacht waar je staat in jouw reis naar haarherstel.

PRP-behandeling na een haartransplantatie

Na jouw haartransplantatie is het essentieel om de genezing en haargroei optimaal te ondersteunen. Daar komt onze PRP-behandeling om de hoek kijken. Deze behandeling, die we kort na jouw transplantatie uitvoeren, helpt de genezing te versnellen, vermindert ontstekingen en stimuleert de groei van de getransplanteerde haarfollikels. We starten met een zorgvuldige planning tijdens jouw consultatie voor de haartransplantatie, waarbij we de timing en frequentie van de PRP-sessies afstemmen op jouw persoonlijke herstelproces en haargroeidoelstellingen.

Onafhankelijke PRP-behandeling

Als je nog geen haartransplantatie hebt gehad of andere vormen van haarverlies ervaart, biedt PRP een effectieve, zelfstandige behandelingsoptie. Deze methode is ideaal voor het verbeteren van de haardichtheid, het bevorderen van de gezondheid van je hoofdhuid of het aanpakken van vroegtijdig haarverlies. Tijdens een eerste consultatie bekijken we jouw haar- en hoofdhuidconditie om te bepalen of PRP voor jou geschikt is. Daarna stellen we een behandelplan op maat voor je samen, dat kan bestaan uit verschillende PRP-sessies, gespreid over een bepaalde periode.

Ervaringen van onze klanten

"Wat een super fijne praktijk! Ik ben heel goed geholpen drs. Mark van Bracht. Door zijn aanbevelen heb ik een Trichotest gedaan. Deze test heeft mij goede inzichten gegeven over welke producten ik kan gebruiken tegen mijn haarverlies. Bij zowel de intake, afname en bespreken van de uitslag neemt hij alle tijd voor je. Ik kan het zeker aanbevelen om hier naar toe te gaan! Twijfel je nog? Gewoon een afspraak maken. Je wordt super goed geholpen."
Google review
Kristiaan Vaartjes
30 jaar (1 dec. 2022)
"Ik heb zeer goede ervaringen met Haar Mark. Eerst als huisarts en nu heeft hij samen met zijn team mijn haartransplantatie verzorgd. Mark is zeer zorgvuldig geweest en we zijn eerst begonnen met preparaten op basis van een dna test. De preparaten lieten al een significante verbetering zien. Echter heb ik toch besloten om een haartransplantatie te doen. Ik ben zeer tevreden over het (eind) resultaat. Mensen in mijn omgeving die eerst sceptisch waren zien ook een enorme verbetering van de haarlijn en dichtheid. Het was een intensieve dag wat zeker niet onderschat moet worden, maar ik ben in het voortraject zeer goed begeleid en voorgelicht en ook over de nazorg ben ik zeer tevreden. Mark is een zeer betrokken arts die heel laagdrempelig is en alle tijd voor mij als patiënt neemt. Dat vind ik zeer belangrijk. Hij komt op mij zeker niet als zeer commercieel over maar eerder als betrokken en vraagt naar de wensen van zijn klant. Zijn hele team heeft zich de hele dag op een fijne manier over mij ontfermt. Ik kan Haar Mark zeker aanbevelen."
Google review
William van den Hooff
55 jaar (4 dec. 2023)
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Google review
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)
"Ben hier heen geweest voor een haartransplantatie en het gehele proces is heel fijn verlopen. Alles is duidelijk verteld en afgesproken. Ook het resultaat is simpelweg perfect. Bij deze wil ik Mark en de medewerkers bedanken voor de hele fijne procedure!"
Google review
Auke de Haan
25 jaar (14 okt. 2022)
"In mei 2022 heb ik een haartransplantatie ondergaan, met een goed resultaat tot gevolg. Ook over de begeleiding voor, tijdens en na de behandeling ben ik zeer tevreden."
Chris B.
25 jaar (8 sept. 2023)
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland

Voordelen van een PRP- behandeling

✔ Stimuleren van de haargroei
✔ Betere doorbloeding van de haarzakjes
✔ Stimulatie van de haargroeifollikel (haarzakje)
✔ Dun en beschadigd haar verbeteren
✔ Geen herstelperiode
✔ Preventieve functie tegen haaruitval

Kosten PRP- behandeling

Bij Haarmark begrijpen we dat de kosten een belangrijke rol spelen bij jouw beslissing voor een behandeling. Voor een PRP-behandeling beginnen onze tarieven vanaf €239* per behandeling. Deze investering in je haargezondheid omvat niet alleen de PRP-procedure zelf, maar ook de deskundige zorg en begeleiding die je bij ons krijgt. We streven ernaar om transparante en eerlijke prijzen te bieden, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Tijdens je consultatiegesprek bespreken we graag de details van de kosten en helpen we je bij het vinden van de beste oplossing voor jouw specifieke behoeften en budget.

* Bij Haarmark zijn onze tarieven voor medische behandelingen vrijgesteld van btw. Echter, voor cosmetische behandelingen rekenen we 21% btw extra. Het eerste consult is verplichtend en niet gratis, maar wordt eenmalig vergoed door je zorgverzekering als het binnen je basisverzekering valt. Tijdens dit 30 minuten durende gesprek bespreken we de diagnose van je haarverlies aan de hand van twee microscopische foto's van je hoofdhuid en jouw wensen.

Je hebt daarna de keuze om verdere behandelingen bij ons te ondergaan. Je kunt ook kiezen voor alleen een DNA-test voor €575, zowel voor mannen als vrouwen. Als je later besluit tot een haartransplantatie bij ons, wordt de waarde van de DNA-test van het totaalbedrag afgetrokken.

Let wel, kosten voor medische of cosmetische behandelingen zoals de DNA-test, haartransplantatie of PRP-behandeling worden niet door de zorgverzekering gedekt en vallen niet onder het eigen risico. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen of fouten.

Overweeg je een PRP-behandeling?

Denk je na over een PRP-behandeling of wil je meer informatie over haarverzorging? We nemen graag de tijd om alles uit te leggen tijdens een vrijblijvend consult. Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten, en kennismakings- of oriënterende consulten zijn altijd volledig vrijblijvend. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op via 06 28 50 76 45. We staan klaar om je te helpen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de risico’s en complicaties van een PRP-behandeling?
Een aanzienlijk pluspunt van de PRP-behandeling is het gebruik van uw eigen bloedplasma, wat de ingreep uiterst veilig maakt en het risico op allergische reacties of infecties minimaliseert. Zoals bij de meeste injecteerbare behandelingen, kan er kortstondige zwelling, roodheid of mogelijk een blauwe plek optreden, maar deze bijwerkingen zijn van korte duur.
Bij welke vormen van kaalheid kan een PRP-behandeling helpen?
PRP-behandelingen bij Haarmark bieden doeltreffende ondersteuning bij erfelijke kaalheid, broos of beschadigd haar, en Alopecia. Ongeacht het geslacht, is deze behandeling geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Onze deskundige benadering zorgt ervoor dat individuele haarbehoeften worden aangepakt met gepersonaliseerde zorg en aandacht.
Welke resultaten mag ik verwachten na een PRP-behandeling?
De PRP-behandeling heeft een gunstig effect op zowel de dikte van het haar als de conditie van zowel het haar als de hoofdhuid. Door het stimuleren van het natuurlijke haargroeiproces draagt de behandeling bij aan het verminderen van eventuele ontstekingen, waardoor een gezonde haargroei wordt bevorderd.
Is de PRP-behandeling pijnlijk?
Nee, doorgaans wordt de PRP-behandeling niet als pijnlijk ervaren, dankzij het gebruik van een verdovende zalf. Het behandelde gebied kan echter na de behandeling enigszins gevoelig zijn.
Hoelang duurt de PRP-behandeling?
De behandelduur varieert afhankelijk van het specifieke gebied dat wordt behandeld. Over het algemeen neemt een behandeling gemiddeld 60 minuten in beslag.
Hoelang is de herstelperiode van een PRP-behandeling?
Na afloop van de behandeling gaat het plasma zijn werk doen. De hoofdhuid kan na de behandeling wat gevoelig en licht gezwollen zijn. Dit verdwijnt echter vaak binnen 48 tot 72 uur.
Hoelang zijn de resultaten van een PRP-haarbehandeling zichtbaar?
De effecten van een PRP-behandeling zijn tijdelijk en blijven doorgaans zichtbaar gedurende een periode van 12 tot 15 maanden na de behandeling.
9.7 Zorgkaart Nederland
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)

Benieuwd wat we voor 
jouw haarverlies kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.
DNA test Haarmark
Haartransplantatie Nederland
9,7 | 131 reviews
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
9:00 - 18:00
Haartransplantatie NederlandHaartransplantatie Nederland

Vragen

06-28 50 76 45
info@haarmark.nl

Pagina’s

© 2023 Haarmark. Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Cookie beleid - Website door Digitale Helden
menuarrow-left
Chat openen
Scan de code
Hallo, Team HaarMark hier 👋
Kunnen we je helpen?