9,7 Zorgkaart Nederland
Haartransplantatie Nederland
Afspraak
 • De unieke DNA-test (TrichoTest™) tegen haarverlies.

  Haarverlies tegengaan door een persoonlijk behandelplan,
  gebaseerd op jouw DNA.
  Plan jouw test
  Meer informatie
  9,7 Zorgkaart Nederland

Haarverlies is een progressieve aandoening met verschillende oorzaken.

De meest voorkomende oorzaak is de erfelijke vorm van haarverlies door testosteron blootstelling. Dit proces is af te remmen of te stoppen met de juiste middelen. Welke middelen dat zijn kun je laten onderzoeken met de gepatenteerde TrichoTest™. De test analyseert 13 genen en 48 genetische variaties die betrokken zijn bij haarverlies.
DNA test Haarmark
HaarMark, een Nederlandse kliniek, is een van de weinige instellingen wereldwijd die niet alleen deze test kan uitvoeren, maar ook een gedetailleerde uitleg over de resultaten kan geven.

De TrichoTest™

Alles wat jij moet weten

Wat onderzoekt de TrichoTest™?

De test kijkt naar factoren die aangrijpen op haarverlies zoals een vitamine of mineralen-tekort, ontstekingsprocessen, bloedsomloop, collageenaanmaak, stress, hormonale veranderingen of medicijn-gebruik.
Alleen zo ontdek je of Minoxidil of Finasteride voor jou effectief zal zijn. Vroeger werd Minoxidil of Finasteride voorgeschreven zonder te weten of het voor de patiënt geschikt zou zijn.
Je ontdekt of het zinvol zal zijn om Biotine, Arginine of zaagpalmolie te gebruiken.
Je krijgt ook advies of het voor jou beter is om Finasteride of Dutasteride te gaan gebruiken. Het is dus een maatwerk test. Zo voorkom je onnodige kosten aan dure producten of medicijnen die voor jou niet werkzaam of bijwerkingen kunnen geven.
De test is pijnloos, snel en gemakkelijk uit te voeren.
De testresultaten zijn voor het leven, omdat genen niet veranderen. Je kunt jouw uitslag dus levenslang gebruiken.

Voor wie is de TrichoTest™ geschikt?

Mannen en vrouwen.
Mensen met erfelijke vormen van haarverlies.
Hormonaal haarverlies (alopecia androgenetica).
Haarverlies met hier en daar kale plekjes (alopecia areata).
Haarverlies ten gevolge van ziekte, stress of medicatie etc. (telogeen effluvium).

Hoe de DNA test werkt

In 4 stappen
TrichoTest: afname speeksel van wangslijmvlies
Stap 1

DNA test

In de spreekkamer wordt de TrichoTest™ afgenomen door een wattenstaafje langs je tong en wangslijmvlies te wrijven. Hier merk je niks van en is pijnloos.
Stap 2

Vragenlijst

Je vult een medische vragenlijst in en geeft toestemming om je DNA te laten onderzoeken en te verwerken.
Haartransplantatie Nederland
FUE haartransplantatie aanzicht na behandeling.
Stap 3

Op de post

We sturen het op naar Tricho-lab en 5 weken later bespreken we de uitslag.
Stap 4

Advies op maat

Op basis van deze uitslag kun je starten met jouw persoonlijke behandeling op basis van jouw DNA.

Maak hier jouw afspraak voor een DNA test

Afspraak maken

Resultaten

DNA test Haarmark
Deze patiënt is geschikt voor Dutasteride en Minoxidil en niet Finasteride.
DNA test Haarmark
Deze patiënt is geschikt voor Dutasteride, niet voor Finasteride en ook niet voor Minoxidil.
DNA test Haarmark
Deze patiënt is geschikt voor Finasteride, niet voor Dutasteride, maar wel voor Minoxidil.

Wat is de winst?

Met de juiste adviezen kun je het haarverlies afremmen of zelfs stoppen.
Je krijgt gezondere haren, die beter bestand zijn tegen hormonaal haarverlies.
Haren, die in een slaapfase zaten kunnen weer terugkomen en zichtbaar worden.
Je zorgt voor de juiste voedingsstoffen waar de haren uit zijn opgebouwd.
Je maakt haarwortels sterker en geschikt voor een eventuele haartransplantatie.
Je krijgt haren met een grotere diameter (dikkere haren).
Haartransplantatie Nederland

Wat zijn de kosten?

De TrichoTest™ bestaat uit een uitgebreid intake gesprek, haaranalyse met advies of een TrichoTest™ of haartransplantatie zinvol is, uitleg over de test, het afnemen van wangslijmvlies. Wij sturen het buisje aangetekend op naar het lab in Barcelona.

De testresultaten worden 5 weken later teruggekoppeld in 2 rapporten (1 voor arts en 1 voor de patient) en nadien besproken op het spreekuur samen met een bloedonderzoek (eigen risico). Tijdens dit laatste gesprek adviseren we je graag over welke middelen specifiek voor jou geschikt zijn maken we graag foto’s voor de nulmeting. Het voorschrijven van recepten is bij de prijs inbegrepen en het hele traject kost 575 euro en bij een medische indicatie, btw vrijgesteld.

TrichoTest™

Pijnloos testen
Levenslang toepasbaar
Voorschrijven recepten
Advies op maat
Foto’s nulmeting

€575

btw-vrijgesteld.
Afspraak maken
Binnen 2 minuten
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland
Haartransplantatie Nederland

Veelgestelde vragen

Wat is een haartransplantatie en hoe werkt het?

Een haartransplantatie is een chirurgische procedure waarbij jij haarzakjes uit jouw donorgebied laat verplaatsen naar een kaal of kalend deel van jouw hoofd, bekend als het ontvangstgebied. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van jouw mannelijke kaalheid. Bij deze procedure worden individuele haarzakjes zorgvuldig uit jouw donorgebied verwijderd en geïmplanteerd in de kale of dunner wordende gebieden. Deze procedure helpt bij het herstellen van jouw haar door natuurlijk ogende haargroei te bevorderen.

Voor wie is een haartransplantatie geschikt?

Een haartransplantatie is geschikt voor jou als je een man of vrouw bent die lijdt aan haaruitval, dunner wordend haar of kale plekken. Je moet realistische verwachtingen hebben en in goede algemene gezondheid verkeren. Jouw leeftijd, haartype, haarkleur en de mate van haarverlies zijn ook belangrijke factoren die de effectiviteit van de procedure kunnen beïnvloeden.

Wat zijn de risico’s en bijwerkingen van een haartransplantatie?

Zoals bij elke chirurgische ingreep, omvat een haartransplantatie bepaalde risico's en bijwerkingen voor jou, waaronder infectie, bloeding, littekenvorming en een zwelling van het hoofd. Andere mogelijke bijwerkingen zijn tijdelijke haaruitval in het getransplanteerde of donorgebied, bekend als 'shock loss'. Dit haar groeit meestal terug.

Hoelang duurt het herstel na een haartransplantatie?

Jouw herstelproces varieert per individu, maar de meeste mensen kunnen binnen 2 tot 5 dagen terugkeren naar hun normale activiteiten. Het duurt echter 3 tot 4 weken voordat de getransplanteerde huid volledig genezen is. Volledige haargroei kan tot een jaar duren.

Wat zijn de verschillende methoden voor een haartransplantatie?

De twee meest voorkomende methoden zijn Folliculaire Eenheid Transplantatie (FUT) en Folliculaire Eenheid Extractie (FUE). FUT, ook bekend als de 'strip methode', omvat het verwijderen van een strip huid uit jouw donorgebied waarna haarzakjes worden geëxtraheerd en getransplanteerd. FUE houdt in dat individuele haarzakjes direct uit jouw hoofdhuid worden verwijderd en geïmplanteerd in de kale gebieden.

Hoeveel kost een haartransplantatie gemiddeld?

De kosten van jouw haartransplantatie variëren sterk, afhankelijk van de omvang van de behandeling, de gebruikte techniek en de geografische locatie van de kliniek. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro's.

Hoe kies ik de beste kliniek of cosmetisch arts voor een haartransplantatie?

Kies een kliniek of cosmetisch arts met een goede reputatie, relevante ervaring en een hoog succespercentage. Zoek naar beoordelingen, vraag om voor- en na foto's van eerdere patiënten en zorg ervoor dat de arts gecertificeerd is in dermatologie of cosmetische chirurgie. Een persoonlijk consult is cruciaal om de kliniek, het personeel en de procedures grondig te evalueren.

Kan een haartransplantatie worden uitgevoerd bij vrouwen?

Ja, haartransplantatie kan ook bij jou worden uitgevoerd als je een vrouw bent die lijdt aan dunner wordend haar of haaruitval door alopecia. De procedure en de uitkomst zijn vergelijkbaar met die bij mannen, maar het is belangrijk om een specialist te raadplegen die ervaring heeft met haartransplantatie bij vrouwen.

Wat moet ik doen ter voorbereiding op een haartransplantatie?

Volg de instructies van jouw arts zorgvuldig op, die kunnen inhouden het stopzetten van bepaalde medicijnen, het niet roken en drinken van alcohol een aantal weken voor de procedure, en het vermijden van bepaalde vitamines en supplementen die het bloeden kunnen verhogen.

Hoeveel tijd moet ik vrij nemen van werk voor een haartransplantatie?

De meeste patiënten kunnen binnen een week terugkeren naar hun werk, afhankelijk van de omvang van de procedure en het type werk. Het is raadzaam om dit te bespreken met jouw arts, gebaseerd op jouw specifieke situatie.

Zijn de resultaten van een haartransplantatie permanent?

Ja, de resultaten van een haartransplantatie zijn permanent omdat de getransplanteerde haren uit gebieden komen die resistent zijn tegen de hormonen die haaruitval veroorzaken. Echter, jouw oorspronkelijke haar kan verder uitdunnen of uitvallen, wat aanvullende behandelingen noodzakelijk kan maken.

Kan ik mijn normale haarverzorgingsroutine voorzetten na een haartransplantatie?

Na een haartransplantatie moet je wellicht jouw haarverzorgingsroutine tijdelijk aanpassen om het genezingsproces niet te verstoren. Jouw cosmetisch arts zal specifieke instructies geven over wanneer je weer normale haarverzorgingsproducten kunt gebruiken en wanneer je kunt terugkeren naar jouw gebruikelijke routines.

Ziet mijn haar er natuurlijk uit na een haartransplantatie?

Ja, met moderne haartransplantatietechnieken zijn de resultaten zeer natuurlijk. De sleutel tot natuurlijk ogende resultaten ligt in de expertise van de chirurg, vooral in hoe de haarzakjes worden geplaatst en georiënteerd.
9.7 Zorgkaart Nederland
"Ik heb bij Haarmark, meneer Bracht een haartransplantatie laten uitvoeren en alvorens het laten bepalen van preventieve middelen tegen verder haarverlies en het terug laten keren van de mogelijke nog niet afgestorven haren.
De medicatie en behandeling die meneer Bracht mij heeft geadviseerd is aan de hand van grondige onderzoeken en gespreken gerealiseerd. Onder andere een DNA test en bloedonderzoeken kwamen aanbod.
Ik wou dat ik eerder met meneer Bracht in contact was gekomen en zodoende eerder preventie middelen, medicatie was gaan gebruiken."
Ruben Houtman
34 jaar (26 juli 2022)

Benieuwd wat we voor 
jouw haarverlies kunnen betekenen?

Doe de scan of plan direct een afspraak. Je krijgt binnen 24 uur een passend advies of antwoord op je vraag.
DNA test Haarmark
Haartransplantatie Nederland
9,7 | 131 reviews
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
9:00 - 18:00
Haartransplantatie NederlandHaartransplantatie Nederland

Vragen

06-28 50 76 45
info@haarmark.nl

Pagina’s

© 2023 Haarmark. Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacybeleid - Cookie beleid - Website door Digitale Helden
menuarrow-left
Chat openen
Scan de code
Hallo, Team HaarMark hier 👋
Kunnen we je helpen?